Vállalatunk speciális, sokszor szélsőséges igényeket szolgál ki az egyedi gépépítés és ipari automatizálás területén. Az szerzett sokéves tapasztalat alapján kijelenthetjük, hogy minden megrendelőnk ugyanarra törekszik, hogy a termelékenységét maximalizálja illetve a termelt selejtet nullára csökkentse. Számos egyedi megoldás létezik a piacon, mi is számos megoldást telepítettünk, elsősorban a magyar autóipar résztvevői számára.

A projekt célja azonban az iparban elérhető legkorszerűbb megoldások integrációjával előállítani egy standard, univerzális minőségellenőrző berendezést a következő tulajdonságokkal:

– Alacsony helyigényű és kellően gyors ahhoz, hogy egy vagy többszintű gyártósorokba integrálható legyen

– Flexibilis és nagy darabszámú terméktípust is tudjon kezelni, állásidő nélkül

– Sorközi és sorvégi feladatokra egyaránt használható legyen

– Nagy precizitású legyen és ezáltal kiszolgálja az autóipari minőségi igényeket

– Legfontosabb jellemzőjeként, teljesen felhasználó barát legyen a fejlesztendő integrált szoftverkörnyezetnek köszönhetően, ezáltal nullára redukálva az állásidőt és nélkülözze speciálisan szakképzett munkaerő szükségességét

– Teljesen kiküszöbölje a selejt továbbjutást, akár egy zéró-selejt gyártó rendszer részeként

– A felsorolt tulajdonságok mellett egy visszautasíthatatlan megtérülési mutatókkal rendelkező berendezés legyen, ezzel is megalapozva a projekt üzleti sikerét.

A berendezés (Redbox) kifejlesztése megoldást nyújt ezekre a piaci elemzések során feltárt valós igényekre és a tervezett piacra viteli terv maximálisan ösztönzi a végfelhasználókat, hogy ilyen terméket használjanak termelésük minden szegmensében.

Aktuális hírek

 • 2017.07.03.       Elindult a Redbox fejlesztés! A specifikáció készítése folyamatban van, várhatóan hamarosan elkészül és indulhatnak a további részfeladatok,
 • 2017.08.18.       Az elsődleges specifikáció elkészült, minden érintett elégedett, de már látszik, hogy ez még nem a végleges és folyamatos fejlesztések várhatóak a project megvalósulása alatt. A gépészeti tervezés is elindult egyúttal, mely várhatóan húsvétra tesz elérhetővé egy elsődleges, prototípus gyártására alkalmas tervdokumentációt. Az elektromos tervezés is elindult, csakúgy mint a szoftverfejlesztés, melyhez ezúton is keresünk munkatársakat!
 • 2017.11.10.       Időközben új fejlesztővel bővült csapatunk, így sikerül a 3D és mozgáskalkulációs feladatokat is elindítani.
 • 2018.01.10.       Boldog Újévet! A project jelenleg a tervek szerint halad, bár folyamatos változtatások mellett. A szoftverben komoly újítások vannak, melyek rendkívül ígéretesek.
 • 2018.03.30.       A gépészeti tervek elkészültek és ezek alapján nagyon komoly elvárásokkal nézhetünk a project hátralévő részeire. A gyártási dokumentációk még hátra vannak, így előfordulhat csúszás a gyártás és összeszerelés során.
 • 2018.06.29.       Az első mérföldkő végén a project a várakozásainkat felülmúlta. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a várható felhasználhatósága már jóval meghaladja a project elején meghatározottakat. Sajnos az összeszerelés még nem fejeződött be, mert a gyártás is elhúzódik kismértékben. Várjuk már a bekapcsolást és az első mozdulatokat, de erre a nyár végéig várni kell előreláthatólag!
 • 2018.09.11.      Miután végre minden a helyére került, eljutottunk oda, bekapcsoljuk a berendezést. Minden áram alá került és látszólag működik. Hosszú tesztek következnek…
 • 2018.09.23.      Sajnos az encodereket feldolgozó BISS-C modulok nem akartak működni az Omron NX rendszerével. Végül azonban sikerült működésre bírni, nem volt egyszerű.
 • 2018.10.10.      A tesztek lezárultak. Bár amíg ezt a projekt tart, folyamatosan kipróbálunk és módosítunk dolgokat… Alapvetően jók az eredmények. Fejlesztenünk kell a világítást, megvizsgálunk új képalkotó és mérő eszközöket, kismértékben módosítjuk a vázat és a burkolatokat is, DE alapvetően működőképes minden.
 • 2019.01.07.      BUÉK! A fejlesztések folyamatosak. Új hardver komponenseket is kipróbáltunk, illetve jó néhány, még tavaly indított módosítás elkészült és be is vállt.
 • 2019.03.20.      Időközben a projekt határidejét sikerül kicsit megtoldani, így hivatalosan év végéig tart a fejlesztés. Sajnos a szoftverrel elmaradtunk és nem sikerült új munkaerőt találni, viszont így megoldódik és év végére elkészül a technológiai véglegesítéssel párhuzamosan a szoftver is.
 • 2019.06.27.      Eltelt még egy év… A második évad a Redbox projektben lezárul hamarosan. Az új terveknek megfelelően halad a fejlesztés. A hardver nagyon jól teszi a dolgát, szép eredmények láthatóak, de persze lehet még fejleszteni valót találni. Ez a verzió azonban már megállja a helyét az iparban is. Tényleg hamarosan ipari körülmények között is teszteltünk…
 • 2019.12.27.      A fejlesztés befejeződött, legalábbis a pályázat keretein belül. Az utolsó időszak a tesztelésekről szólt. Autóipari végfelhasználók munkadarabjain teszteltük a berendezést, elvégeztünk több gépképesség vizsgálatot, melyek biztató eredményeket produkáltak. A szoftverfejlesztés ezen szakaszában elértük, hogy a prototípus használhatóvá váljon ipari környezetben. Bejelentésre került használati és formatervezési mintaoltalom is. Valamint elkészíttettünk egy szellemi vagyonértékelést egy komplett know-how dokumentációval együtt. A fejlesztés nem áll meg azonban ezen a ponton. További funkciókkal fejleszthető tovább a berendezés, hogy még vonzóbb legyen a potenciális végfelhasználók számára. 2020-ban 1-2 Redboxot tervezünk értékesíteni és munkába állítani az autóiparban. Ezzel párhuzamosan, a végfelhasználói visszacsatolások alapján pedig tovább folytatni a fejlesztéseket…